3 tips om te beginnen met yoga

Home / Blog / Yoga / 3 tips om te beginnen met yoga

3 tips om te beginnen met yoga

Een probleem is dat veel studio’s tegenwoordig zeggen dat hun lessen ‘alle niveaus’ zijn terwijl ze echt niet zijn ontworpen voor totale yoga-beginners – dit betekent dat nieuwe studenten kunnen verdwalen en het gevoel hebben dat ze gewoon niet hebben wat nodig is om bij te blijven in de klas.

De waarheid is dat, met een beetje gedetailleerde instructie en veel zelfcompassie, het aan de slag gaan op je yogapad leuk, gemakkelijk en opwindend is! Hier zijn mijn top vijf tips voor yoga-beginners om je op weg te helpen op je yogapad.

1. Doe de beginners cursus of workshop.

Dit is mijn nummer één tip als je net begint met je yogapraktijk en niet zeker weet welke lessen voor jou geschikt zijn.

De meeste studio’s bieden een reguliere yogales voor beginners of een terugkerende yogales voor beginners. Ik raad je ten zeerste aan een paar van deze lessen te volgen of ten minste één workshop voordat je een duik neemt in openbare lessen of online lessen.

Deze lessen en workshops zijn ontworpen om u te helpen de juiste uitlijning in uw lichaam te vinden in veelgebruikte houdingen, en zullen u ook helpen vertrouwd te raken met termen en namen voordat u naar de les gaat. Vertrouw me als ik zeg dat je veel minder vatbaar bent voor blessures en je je comfortabeler voelt in de klas als je dit doet!

2. Ga voor de proefpas voor beginners.

Een andere trend die de meeste studio’s hebben, is een lidmaatschapspas ‘Beginners proef’. Deze passen zijn meestal onbeperkt één of twee weken durende passen die u de tijd geven om de studio te verkennen, verschillende leraren uit te proberen, verschillende lessen te volgen en te kijken of deze plek de juiste plek voor u is!

Profiteer van de besparingen die deze passen bieden (over het algemeen gaan deze passen voor een veel lager tarief dan hun standaard klasse passen) en ‘date’ de studio echt.

Er zijn miljoenen verschillende yogastijlen en een miljoen verschillende leraren – wat betekent dat als je de eerste, tweede of vijfde studio die je probeert niet leuk vindt, er nog steeds hoop voor je is! Zoek totdat je de plek vindt waar je je thuis voelt.

3. Ga met een vriend die al oefent.

Dit kan je helpen om je zoektocht naar een thuisstudio of favoriete instructeur sterk te beperken. Vraag een van je vrienden die al oefenen om je naar de lessen te brengen die ze echt leuk vinden en kijk of je jamt met hun favoriete instructeurs.

Gaan met een maatje zal ook helpen om de hele ervaring minder overweldigend en comfortabeler te maken. Alles is leuker met vrienden!

 

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.